Nieuwtjes

26 november 2020: Trooper

Morgen is het BlackFriday… DE dag voor online shoppen! En meteen ook HET moment om Trooper aan jullie voor te stellen.

Bij elke bestelling via Trooper gaat er een bepaald percentage naar onze school. DE manier om eenvoudig extra centjes voor onze leerlingen te verzamelen.

Het is heel eenvoudig! Hier lees je wat je moet doen!

 • Je surft naar: www.trooper.be/victorvdw
 • Vervolgens klik je via die site door naar de gewenste webwinkel (vb Dreamland, JBC, Hema, Takeaway, bol.com, Coolblue,...).
 • Je betaalt zelf het gewone bedrag zoals normaal, maar de webwinkel stort een klein percentage door naar onze school. Jullie hoeven dus niets extra te betalen.

We wachten nog op promomateriaal van Trooper om dit volop te promoten en te communiceren naar alle ouders, maar ondertussen kunnen jullie al volop aan de slag.

Veel shopplezier! #blackfriday #troopenmaar

trooper

22 november 2020: Wist-je-datjes

 1. Nieuwe juf voor het zesde leerjaar A: Annelies Heremans
  Voor de herfstvakantie namen we afscheid van juf Femke. Het is geen evidente tijd om vervangende leerkrachten te vinden. Gelukkig kunnen wij rekenen op leerkrachten uit het lerarenplatform van onze scholengroep. Juf Annelies startte maandag in 6A. Deze vervanging zal al zeker lopen tot aan de kerstvakantie.
   
 2. Facultatieve verlofdag: 30 november >>> geen school
  Maandag 30 november is het geen school omwille van een facultatieve verlofdag.
   
 3. Verbod op Pokémonkaarten

  Het ruilen/spelen met Pokémon kaarten is weer helemaal in.

  Omdat we meer en meer merken dat dit voor problemen zorgt, beslissen wij dat vanaf vandaag Pokémon kaarten verboden zijn in onze school. In het schoolreglement, dat u kan terugvinden op onze schoolwebsite is het volgende terug te vinden:
  Waardevolle voorwerpen (GSM, MP3, …) worden thuis gelaten. Indien ze “per ongeluk” mee naar school gebracht worden, moeten ze op het secretariaat afgegeven worden. Bij diefstal worden deze voorwerpen niet vergoed.
  pokemon

 4. Registratie van kinderen in de opvang verloopt vanaf heden met een scanner.
  Om de registratie van leerlingen tijdens de opvang vlot te laten verlopen gebruiken wij sinds maandag 16 november een scanner in onze school. Deze scanner zorg ervoor dat het registreren van de aankomst- en vertrekuren (opvang) sneller en correct zal verlopen. Deze registraties worden immers meteen doorgestuurd naar de computer.
  Binnenkort zal uw zoon/dochter een sleutelhanger krijgen aan de boekentas met een persoonlijk label, gelieve dit steeds aan de boekentas te laten. Deze sleutelhanger kost €0.50 en zal aangerekend worden via de schoolfactuur.

17 november 2020: Helm op! Fluo top! #veiliginhetverkeer

De nieuwe 'Helm op! Fluo top!'-actie is terug begonnen! Tijdens de donkere maanden is het belangrijk dat we goed zichtbaar zijn in het verkeer. Vergeet dus niet om iedere dag je fluohesje aan te doen en met de fiets, te voet of met de step naar school te komen.

Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen onze leerlingen stickers en kunnen ze sparen voor beloningen. Een volle stickerkaart geeft recht op een gratis ticket naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael. Daarnaast zijn er nog toffe prijzen te winnen.

fluo

 

20 oktober 2020: #springmeevooradhd #centrumZitStil

Op VVDW is "een beetje anders zijn" niet erg. Samen staan wij sterk.
Onder het motto "Spring mee voor ADHD" deed onze school vandaag om 11u55 mee met Sien Wynants van Ketnet om samen "één minuut te springen voor ADHD". Nisrine, onze kinderburgemeester, nam het roer in handen om samen met de andere leerlingen een ware aardbeving te veroorzaken in onze school.
We vonden het als school belangrijk om onze leerlingen te leren omgaan met diversiteit. De kinderen van Victor Van de Walle leerden deze week wat ADHD is en we wilden onze leerlingen bewust maken dat het voor hen niet altijd even makkelijk is. Want ADHD hebben is niet erg, samen springen maakt ons sterk.

ZitStil

9 oktober 2020: Kinderburgemeester

We hebben een nieuwe kinderburgemeester! Proficiat Nisrine uit 6B!
Jij bent nu voorzitter van de kinderraad. Veel succes!

burgemeester

 

1 oktober 2020: GEEN SCHOOL

Op woensdag 7 oktober zal de school gesloten zijn wegens een facultatieve verlofdag.
Op woensdag 14 oktober is het geen school wegens pedagogische studiedag voor het schoolteam (opstart KiVa antipestprogramma).

 

28 september 2020: Schoolstraat ON HOLD

Door corona is alles in verband met de schoolstraat in de Pareipoelstraat vertraagd. Onderwijsoverleg Mechelen stelt de start van de schoolstraat uit tot 2021.

 

9 september 2020: Enkele nieuwsitems

1. Strapdag: vrijdag 18 september

Strapdag: Veilig in het verkeer! Dit schooljaar houden we het coronaveilig. Onze kleuters krijgen een heus fietsparcours gaan stoepkrijten in de straat. De lagere school gaat zich focussen op veilig leren oversteken. Uiteraard mag het straplied niet ontbreken! Oefen al maar eens.

Oefen zeker het straplied al een keertje.

2. Herfstwandelingen

 • L1: woensdag 21 oktober
 • L2: woensdag 14 oktober
 • L3: vrijdagvoormiddag 13 november
 • L4: donderdagvoormiddag 19 november
 • L5: vrijdagnamiddag 18 september
 • L6: donderdagnamiddag 1 oktober

 

 

4 september 2020: Enkele nieuwsitems

1. Zwemmen: vrijdag 18 september voor L1ABC (eerste keer)

Omwille van de coronamaatregelen kunnen gedurende het eerste trimester uitsluitend de leerlingen van het eerste leerjaar gaan zwemmen.
Vanaf 18 september gaan L1A, L1B en L1C zwemmen op vrijdag van 9u tot 9u50. De schoolbus vertrekt op vrijdag onmiddellijk bij aanvang van de lessen. Dus zorg dat je kind tijdig aanwezig is op school voorzien van een zwemzak (met zwembroek/badpak, badmuts, handdoek).

2. Smartschool

Hoera, wij starten vanaf dit schooljaar met Smartschool (victorvdw.smartschool.be) ! Zo blijft u nog beter op de hoogte van alles wat er op onze school gebeurt. U ontving van de klasjuffen een brief om uw account op Smartschool te activeren. Ga snel een kijkje nemen. In de toekomst zal alle communicatie via Smartschool verlopen. Indien u problemen ondervindt bij het aanmaken van uw account staan wij altijd voor u klaar.

3. Schoolstraat: UITGESTELD TOT 2021

Door corona is alles in verband met de schoolstraat in de Pareipoelstraat wat vertraagd. De start van de schoolstraat wordt uitgesteld tot 2021.

p1P2

P3P4

P5P6

P7P8P9

 

27 augustus 2020: Nieuwe richtlijnen start nieuw schooljaar

Wijziging rijbegeleiding

De rijbegeleiding tot aan de Hombeeksesteenweg (lange rang) wordt afgeschaft. Er zal alleen rijbegeleiding zijn voor de overzet van de Brusselsesteenweg.

 

 

24 augustus 2020: Start nieuw schooljaar

1. Voor- en naschoolse opvang:

 • normale werking (7u-18u), ingang Brusselsesteenweg
 • Ouders melden zich aan in de inkomhal met mondmasker. Gelieve het opvanglokaal niet te betreden a.u.b.

2. Schooluren voor alle kinderen:

 • maandag tot vrijdag
 • 8u25 - 12u05 / 13u15 - 15u10

3. Aan de schoolpoort:

 • Ouders en derden dragen een mondmasker aan de schoolpoort en bij het betreden van de school.
 • Aan de schoolpoort zal de social distance gerespecteerd dienen te worden. Ook voorzien we éénrichtingsverkeer aan de schoolpoort.
 • De fietsen van de kinderen mogen binnen de school gestald worden.
 • De handhygiëne blijft belangrijk bij het betreden en verlaten van de school.

4. Corona-maatregelen:

 • De handhygiëne blijft belangrijk: bij het betreden en verlaten van de school, na elk toiletbezoek, voor de maaltijd en na elke speeltijd.
 • Kinderen van de lagere school dragen binnen de school geen mondmasker. Enkel buiten de schoolmuren moeten kinderen vanaf 12 jaar een mondmasker dragen.
 • De lokalen zullen voldoende geventileerd worden.
 • Wanneer de gelegenheid zich voordoet, zullen lessen in openlucht doorgaan.

5. Werking tijdens de schooldag:

 • De speeltijden zullen volgens de normale werking doorgaan. De speeltuigen mogen terug gebruikt worden.
 • De lessen levensbeschouwing, lichamelijke opvoeding en kleuterturnen zullen gewoon doorgaan.
 • Schooluitstappen mogen doorgaan.
 • Gesprekken met leerkrachten, secretariaat, zorg en directie kunnen steeds na afspraak via het klasagenda of telefonisch.

Alle deze informatie wordt voor jullie meegedeeld via uw persoonlijk e-mailadres. Houd dit dus goed in het oog.