Corona

Corona-update 22 januari 2021

Krokusvakantie
De krokusvakantie zal niet verlengd worden. Dit geldt voor alle basisscholen.
De krokusvakantie loopt dus zoals gepland van 15 februari tem 21 februari.

Mondmaskers bij besmetting voor de 3e graad
Vanaf vandaag zullen in alle basisscholen de leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar mondmaskers moeten dragen wanneer er een besmetting is in de klas.
Van zodra dit het geval is, brengen wij u uiteraard steeds meteen op de hoogte.

Het mondmasker is bij besmetting verplicht:

 • Voor de volledige klas
 • In de hele school (ook in de klas en op de speelplaats)
 • Gedurende 14 dagen

Indien er geen besmetting is, dragen de leerlingen geen mondmasker.

Warme maaltijden: Vanaf donderdag 28 januari is het niet meer mogelijk om warm te eten op school. Deze maatregel zal voorlopig duren tot aan de krokusvakantie.

Corona-update 21 januari 2021

Nieuwe inschrijvingen kinderen geboren in 2019: Er mogen geen opendeurdagen meer doorgaan zolang we in fase oranje blijven hangen. Er mogen ook geen fysieke rondleidingen voor nieuwe ouders/leerlingen ingepland worden.

Oudercontacten: Oudercontacten dienen online door te gaan!

qf

Verlenging krokusvakantie: nog niet aan de orde (update 7 januari 2021)

Op basis van de huidige besmettingscijfers is de krokusvakantie verlengen nog niet aan de orde. Indien de cijfers toch verslechteren, wordt bekeken of er voor of na de krokusvakantie een extra week afkoelingsperiode komt.    

Ten laatste op 22 januari zal dit beslist worden.

Terugkeer uit een rode zone: Wat doe ik? (update 31/12/2020)

Gisteren besliste het Overlegcomité om de reisregels in ons land te verstrengen om te vermijden dat reizigers besmettingen invoeren en om de mogelijke verspreiding van nieuwe varianten van het virus tegen te gaan.

Bent u met uw gezin op vakantie geweest naar een 'rode zone' dan wordt u beschouwd als een hoogrisicocontact. Jullie moeten zich dan onmiddellijk na terugkeer uit deze rode zone laten testen. 7 dagen na de terugkeer moeten jullie een tweede test ondergaan. In afwachting van een negatief testresultaat van de tweede test gaan jullie dan in quarantaine. Pas na een negatief resultaat van de tweede test stopt de quarantaine.

We vertrouwen er op dat jullie deze regels ter harte nemen om zo 2021 op een gezonde manier binnen onze school te starten.

 

De beslisboom van Covid-19: Wanneer mag mijn kind naar school? (kleuterschool)
vanaf 25 januari

De beslisboom van Covid-19: Wanneer mag mijn kind naar school? (lagere school)
vanaf 25 januari

lager

VERWITTIG de school als je kind moet thuisblijven omwille van een vermoeden van corona.

Wacht je zelf op het resultaat van jouw test?
Je kind mag naar school, tenzij de huisarts daar anders over beslist.

Wacht je op het testresultaat van je kind?
Dan blijft hij/zij thuis.

corona

Coronamaatregelen op Victor Van de Walle

1. Studie

De studie (opvang) zal via de normale werking gebeuren. 's Ochtends van 7u tot 8u en 's avonds van 15u30 tot 18u.

Ouders moeten zelf de handen van de kinderen ontsmetten bij het betreden en het verlaten van de opvang met de daartoe voorziene handgel. Ouders mogen de opvangruimte niet betreden. Zij blijven in de inkomhal wachten op hun kinderen.

Tot halfvijf blijven de kinderen buiten spelen en worden ze afgehaald via speelplaats 1. Kinderen die na halfvijf blijven kunnen dan aan hun huiswerk beginnen. Vanaf halfvijf dienen de kinderen afgehaald te worden via de studie (aanmelden via bruine deur Brusselsesteenweg).

2. Aan de schoolpoort:

 • Ouders en derden dragen een mondmasker aan de schoolpoort en bij het betreden van de school.
 • Aan de schoolpoort zal de social distance gerespecteerd dienen te worden. Ook voorzien we éénrichtingsverkeer aan de schoolpoort.

 

kiss & go

 

 • De handhygiëne blijft belangrijk bij het betreden en verlaten van de school.
 • UPDATE 7/12/2020: Draagt uw kind handschoentjes, dan moet je niet ontsmetten aan de poort. De juf zal de handjes ontsmetten bij het binnentreden van de klas.
fqdg

3. Coronamaatregelen:

 • De handhygiëne blijft belangrijk: bij het betreden en verlaten van de school, na elk toiletbezoek, voor de maaltijd en na elke speeltijd.
 • Kinderen van de lagere school dragen binnen de school geen mondmasker. Enkel buiten de schoolmuren moeten kinderen vanaf 12 jaar een mondmasker dragen.
 • De lokalen zullen voldoende geventileerd worden. Kleed uw kind dus warm aan want voor de veiligheid verluchten we de hele dag alle klassen. Het kan er dus fris zijn!
  laagjes
 • Wanneer de gelegenheid zich voordoet, zullen lessen in openlucht doorgaan.
 • De kleedkamer wordt na elke turnles ontsmet.
 • Warme maaltijden mogen blijven doorgaan. De kinderen krijgen vaste plaatsen. Dagelijks wordt de refter gepoetst en worden de tafels ontsmet.

4. Werking tijdens de schooldag:

 • De speeltijden zullen volgens de normale werking doorgaan. De speeltuigen mogen gebruikt worden.
 • De lessen levensbeschouwing, lichamelijke opvoeding en kleuterturnen zullen gewoon doorgaan. UPDATE 16/11/2020
  Omwille van de verstrengde coronamaatregelen moet het aantal scholen per leerkracht beperkt worden. Voor ons houdt dit concreet in dat sommige leerkrachten van LBV (levensbeschouwelijke vakken), niet fysiek meer aanwezig zullen zijn op onze school. Zo zullen juf Helga, juf Ilse en juf Naomi afstandsonderwijs voorzien tijdens deze lesmomenten. Op dat moment zitten de leerlingen bij een andere LBV leerkracht, die dit mee opvolgt.
 • Schooluitstappen mogen NIET meer doorgaan.
 • Gesprekken met leerkrachten, secretariaat, zorg en directie kunnen steeds na afspraak via het klasagenda of telefonisch. Alleen essentiële derden worden toegelaten op school.
 • De zwemlessen worden opgeschort aangezien de zwembaden sluiten. UPDATE 28/10/2020