5A

Wat was er nu eerst: de kip of het ei?...

Deze week was het de beurt aan onze klas om de kippen op school te verzorgen. Dat vonden we allemaal reuzefijn!!! We gaven ze dagelijks vers water en lekker kippenvoer (en soms zelfs dikke knuffels ;-) ). We gingen ook elke dag op zoek naar eitjes en hadden maar liefst 18 stuks op het einde van de week! Uit de vele receptjes die iedereen bij had, kozen we voor 'gevulde eieren'. Die waren heerlijk! Klik hier maar eens om onze foto's te bewonderen...

Klas: 

Presentaties W.O. tijd

Gedurende enkele weken werkten de kinderen van het vijfde leerjaar aan een presentatie over een bepaalde periode uit de geschiedenis. Er waren 5 groepen: de zwervers in de prehistorie, de eerste nederzettingen, Egypte in de oudheid, de Grieken in de oudheid en het Romeinse Rijk in de oudheid. Ze gaven elkaar daarna 'les' over hun periode a.h.v. een zelfgemaakte dia-voorstelling. Van elke periode werd er ook een maquette gebouwd. De resultaten zijn verbluffend! Ook nieuwsgierig? Klik dan hier voor de foto's...

Groetjes, juf Elke

Klas: 

Aaaaaargh!!! Halloween in 5A

Een dag vol griezels, horror Surprised en... leuke activiteiten!!! De vijfdeklassers ontcijferden met succes een magisch recept voor cupcakes en bakten de allerlekkerste exemplaren. Ze versierden ze op magische wijze en waren terecht apetrots op hun creaties Laughing.

Neem gerust hier een kijkje en geniet mee van al dat moois en lekkers!

Een grie-zellige vakantie gewenst!

Halloween-groetjes,

juf Elke

Klas: 

Eerste vergadering kinderraad

We verwachten de kinderraadsleden in het lokaal van juf Elke 5 om 12:30. De vergadering duurt tot 13:00. Kinderen die normaal thuis eten, mogen die dag gratis op school blijven eten. Graag tot dan, meester Jens en juf Elke

Datum: 
dinsdag, oktober 25, 2016 - 12:30 to 13:00

Schoolreis 5de en 6de leerjaar: Weyneshof

Na onze zware eindtoetsen, was het tijd om het avontuurlijk beest in ons los te laten… Met veel durf en moed, trokken we op vrijdag 24 juni naar het Weyneshof te Rijmenam voor een spannende dag in de bossen.

In de voormiddag hield niemand het droog tijdens het touwenparcours boven de sloot en in de namiddag klommen we hoog in de bomen om op spectaculaire wijze via death-rides veilig op de begane grond te landen. Wat een fantastische dag!

Klik hier voor de foto’s!

Groetjes, de 5de en 6de klassers

Klas: 

Plannen speelplaats 2

Op maandag 20 juni kregen de kinderen van het vijfde leerjaar een uitdagende opdracht... Met een (nep-)budget van €2500 mochten ze een offerte opstellen om speelplaats 2 te vernieuwen. Eerst moesten ze de speelplaats opmeten om er een plattegrond van te maken. Vervolgens zochten ze allerlei spullen voor de speelplaats op, rekening houdend met de weersbestendigheid, de veiligheid, de afmetingen en de prijs. Ze typten een offerte uit en maakten dan ook nog eens een maquette op schaal 1:100. Op woensdag 22 juni presenteerden ze hun project aan meester Luc (en nu hopen ze stiekem dat er sommige ideetjes ook echt zullen uitgevoerd worden Smile).

Alle foto's vind je hier!

 

Dikke einde-schooljaar-zoen,

juf Elke

Klas: 

Een flipperkast voor Vaderdag!

Zondag 12 juni hebben we onze papa's weer in de bloemetjes gezet voor vaderdag! In het vijfde leerjaar gaven we dit jaar geen bloemen, maar een zelfgemaakte flipperkast! De kinderen maakten eerst een ontwerp, timmerden er vervolgens lustig op los en werkten het geheel af met elastiekjes... De resultaten waren geweldig! Kijk hier maar voor de foto's :-)

Klas: 

Uitvindersbeurs in 5A

Op dinsdag 26 januari 2016 gingen de genieën van 5A aan de slag om zelf een uitvinding te bedenken én er een prototype van te maken. Ze lieten hun brein hard werken en kwamen tot fantastische uitvindingen:

-een 'balpot':een combinatie van een balpen en een potlood, zodat je tijdens meetkunde niet hoeft te zoeken in je pennenbakje

-een 'tandenpoetssysteem': een handig systeem om je badkamerspullen te organiseren

-een 'robotarm': een rugzak met bestuurbare grijparmen

-een 'GPK': een ketting waarin een mini-gps zit (handig wanneer je als kind verdwaald bent)

-de NRX 2.0: een robot die je op je wenken bedient (mét afstandsbediening)

-een 'haarbak': een opvangsysteem rond je hoofd zodat je haar bij een knipbeurt niet op de grond valt

Elk groepje stelde hun uitvinding voor op de uitvindersbeurs in de klas en nadien reikten we 'pluimen' uit voor de grappigste uitvinding, de nuttigste enz.

Wil je zelf ook eens kijken naar al deze nieuwigheden? Klik dan hier voor de foto's!

Groetjes, juf Elke!

Klas: 

Presentaties W.O. Tijd (5A)

Ook dit jaar hebben de vijfdeklassers hard gewerkt aan de presentaties voor W.O. tijd...

Elk groepje maakte een leerrijke presentatie op de computer en een prachtige maquette van een periode uit de geschiedenis.

Zo leerden ze van elkaar over: de zwervende mens in de prehistorie, de eerste landbouwers en veetelers, het Egyptische rijk, de Grieken in de oudheid en de Romeinen in de oudheid.

Wil je ook zien hoe knap die maquettes zijn geworden? Klik dan hier voor de foto's!

 

Groetjes,

juf Elke 5 Smile

Klas: 

De vierkante meter

Toen we over de oppervlaktematen leerden, maakten we kennis met de vierkante centimeter, de vierkante decimeter en... jawel, de vierkante meter. We tekenden er zo eentje op de speelplaats en vroegen ons af hoeveel kinderen er in zouden passen. Wel, we weten het nu: 14 kinderen! Geloof je het niet? Kijk dan hier maar!

Groetjes,

juf Elke 5

Klas: 

Halloween 5de leerjaar

Halloween...

Het feest waar we ieder jaar naar uitkijken!

De engerds van het vijfde ontcijferden een magisch recept en maakten zo heerlijke cupcakes. Ze versierden ze prachtig en smulden er lekker van :-)

Wil je ze ook eens zien? Klik dan hier voor de foto's...

Grie-zellige groetjes en prettige vakantie!!!

Klas: 

Kinderraad 2015-2016

Op dinsdag 13 oktober was het weer zo ver: de verkiezingen van Victors Kinderraad! In elke klas stelden kinderen zich kandidaat om in de Kinderraad te zetelen. Na een democratische stemming werden deze kinderen verkozen:

3A:    Farah El Nassire           en                         Francesco Zimmermann

(Miena Vandenberghen)

3B:    Yasmina Hmiddouche      en                         Ayoub Isarti       

(Gagik Bojikyan)

4A:    Dikra El Nassire           en                         Selasi Aquetteh

(Romaissa Zouggaghi)

4B:    Gitte Bastiaens              en               Ramy Di Giovanni

(Omema Ather)

 

5A:    Ayoub Abarkan               en                         Soufiane Berrag

 

5B:    Anissa Nassiri            en    Talha Mallik Muhammad         

(Ayoub Akoudad)

6de:    Zakeel Khan                    en                         Lina Bardai

 

De zesdeklassers voerden ook campagne om burgemeester te worden (zie foto's).

Ze deden het allemaal erg goed! Na een spannende telling werd Zainab Moustaine verkozen tot nieuwe Kinderraad-burgemeester! Proficiat!

 

Op donderdag 15 oktober vond de eerste Kinderraadvergadering plaats en werd er geklonken op een goede samenwerking (zie foto's).

 

Groetjes!

 

Pagina's