Druk, druk, druk in 3B.

Hallo iedereen

 

Er is weer vanalles gebeurd in 3B.

1: Werelddoelen

In juli 2014 sloten de lidstaten van de VN een overeenkomst: ze zouden een document opstellen met daarin een set doelstellingen om het leven voor mensen overal in deze wereld beter te maken zonder schade aan te richten aan de planeet.  Deze doelen, die een vervolg zijn op de Millenniumdoelen, noemen we de werelddoelen.  In het kader van deze Werelddoelen, bieden de stad Mechelen en de Mondiale Raad een gratis aanbod voor de werelddoelen voor alle 3de leerjaren van Mechelen.  Via workshops krijgen de leerlingen inzicht over deze doelen om zo grote problemen hier en in landen als India, Senegal, Togo, Guatemala, Congo, Ivoorkust... aan te pakken.  Meester Rik kwam met ons al eens nadenken over de Werelddoelen. Op 29 november gaan we deelnemen aan enkele workshops.

Wij moesten van meester Rik nadenken over de Werelddoelen.  We mochten zelf een toestel uitvinden dat ervoor kan zorgen dat de wereld een beetje beter wordt.  Zo waren er kinderen die een toestel hadden uitgevonden dat olie en rommel uit de zeeën kan verwijderen.  Er dachten ook kinderen na over hoe we vuil water kunnen zuiveren tot drinkbaar water. 

Klik hier voor de foto's.

 

2: Move like... Keith Haring


Tijd voor ontspanning.  Keith Haring is een kunstenaar die in de 20e eeuw leefde.  Hij maakte grappige kunstwerken die wij probeerden uit te beelden.  Hiervoor moet je goed kunnen samenwerken en je moet elkaar kunnen vertrouwen. 
Het was heel erg leuk.  Juf Marijke was er ook bij.

Klik hier voor de foto's.

 

3: Wat als...


Wat als...  een heks een fobie heeft voor kinderen?

Wat als... een heks hoogtevrees heeft?

Wat als... een heks naar het schoonheidssalon gaat?

Wat als... de heks meedoet aan een missverkiezing?

Wij dachten er over na en maakten er een sketch van.  We hebben hard gelachen.  Er zit veel acteertalent in 3B.

Klik hier voor foto's en een filmpje.

 

Groetjes,

 

De kinderen van 3B

 

Klas: