In de duinen aan het strand ... Spelen wij dat is plezant! Onze laatste dag

zeeklassen ijsjes

Het duurde deze ochtend even voor de juffen en meesters de zeeklassers wakker kregen. De meesten waren duidelijk nog aan het bekomen van de afscheidsfuif. Er was jammer genoeg geen tijd om rustig wakker te worden, want onze koffers moesten gemaakt worden. Nieuwpoort was duidelijk triestig dat we gingen vertrekken: wat een regenbuien zagen we buiten!

Nadat we de laatste sokken vanonder de bedden gevonden hadden, konden we gaan ontbijten. We aten onze buikjes rond, want het beloofde nog een drukke laatste dag te worden!

Met de tram gingen we naar Nieuwpoort-Stad. Daar zagen we het indrukwekkende Albert I – monument. De leerkrachten vertelden kort even over de Eerste Wereldoorlog en we namen nog een prachtige foto bij de Ganzenpoot. Dit sluizencomplex speelde een belangrijke rol in de Groote Oorlog.

Na deze korte geschiedenisles (de juffen en meesters konden het weer niet laten) stapten we langs de havengeul. De weergoden bleken ons gunstig gezind en we kregen dan ook een stralende zon te zien.

Bij een verblijf aan de zee hoort natuurlijk een lekker visje. En dus smulden we ’s middags van lekkere vis met puree. We gaven de kok en het personeel nog een daverend applaus: wat hebben we hier toch overheerlijk gegeten!

Na onze laatste maaltijd gingen we naar de minigolf. We kregen een korte demonstratie van de leerkrachten en dan konden we eraan beginnen. Sommigen bleken heuse minigolfkampioenen en anderen hadden duidelijk nood aan nog wat extra oefening. De rondvliegende balletjes maakten gelukkig geen slachtoffers en dus stapten we nadien naar het strand.

Daar scheurden we in een go-cart over de zeedijk. De zeeklassers genoten duidelijk van deze laatste activiteit en nadat ze klaar waren met racen werden ze nog getrakteerd op een ijsje. Het smurfenijs was duidelijk in trek en na deze traktatie namen we afscheid van de zee.

Op naar de bus en nog een laatste keer zwaaien naar zee! Zonder problemen kwamen we aan in Mechelen en zagen we onze mama’s en papa’s staan. Enkele knuffels later kwamen we tot het besef dat onze zeeklassen erop zit. Wat een avontuur was het toch!

Zin om mee te genieten van deze heerlijke laatste dag? Klik dan even hier voor de foto’s.

We vonden het fantastisch om met zo’n groep op zeeklassen te gaan!

 

Groetjes en een fijne paasvakantie,

Meester Luc, juf Iris, juf Elke, juf Brenda en meester JensMoney Mouth