Zeeklassen dag 4

 

Zeeklassen dag 4

 

 

 

 

 

Net als alle andere dagen werden we vandaag enthousiast wakker en waren we vol goede moed om aan de dag te beginnen. Bij het ontbijt genoten we van een lekker glas fruitsap en een stukje chocolade: dit gaf ons de nodige krachten om naar het strand te trekken. Daar maakten we een avontuurlijke wandeling op de pier. Sommige kinderen hadden de kracht van de golven lichtjes onderschat, waardoor ze iets natter werden dan verwacht. Nadien besloten we om schelpen te gaan rapen en nog wat te ravotten op het strand. Dit was een uitgelezen kans om aan de juffen en meesters te tonen welke schelpen we al kenden en welke nog niet. Wulken, zaagjes en vele andere hebben geen geheimen meer voor ons: we zijn volleerde zeeklassers!

 

Vervolgens trokken we naar de Barkentijn om even aan te sterken en op adem te komen. Dat middagmaal deed weer deugd, we zijn nu klaar om naar Nieuwpoort-Stad te trekken. Na een tramrit en een kleine wandeling kwamen we aan op de Grote Markt. Daar wachtten ons twee gidsen op. Zij maakten met ons een leerrijke wandeling door de oude stad van Nieuwpoort en vertelden het verhaal van Jeanne Panne. Zij werd tijdens de middeleeuwen gedood omdat men haar ervan verdacht een heks te zijn.

 

Onze kinderen luisterden verwonderd en waren onder de indruk van dit toch wel triestige verhaal. Terugkeren deden we niet met de tram, maar te voet! Langs de jachthaven stapten we terug naar ons verblijf om ons klaar te maken voor een spetterende avond. De afscheidsfuif komt dichterbij en iedereen kijkt ernaar uit. Ook de juffen en meesters zetten straks hun beste beentje voor. We sluiten deze zeeklassen in stijl af!

 

 

 

Dit was ons laatste verslag, wij zien jullie morgen in Mechelen.

 

Hou je al maar klaar want we hebben heel veel te vertellen!

 

Klik hier voor de foto's van deze leuke dag! (vergeet ook het filmpje niet)