Zeeklassen dag 2

 

 

Zeeklassen dag 2

 

 

 

 

 

We werden vandaag wakker onder een stralende hemel. Na een lekker ontbijt waren we klaar om de dag te beginnen. Ons eerste avontuur: een eigen picknick samenstellen. :) We verdeelden ons in twee groepen om de rest van de dag vlotter te doen verlopen.

 

Nadat dit succesvol afgerond was, namen we de tram richting Koksijde. Daar wachtte de Hoge Blekker (33 m) op ons. Na een oefenronde hielden we de befaamde loopwedstrijd op de hoogste duin van België. In de eerste groep staken drie jongens er met kop en schouders bovenuit: Nikita (1), Badr (2) en Tahir (3). Bij de meisjes van groep 1 was het goud voor Yasmina, het zilver was voor Polina en het brons voor Fatima. De jongens van groep 2 hebben ook hun best gedaan. De eerste plaats was voor Koofi, gevolgd door Yahya (5A) en Samuel. Bij de meisjes van deze groep was de overwinning voor Chaima A, de tweede plaats voor Aya en de derde plaats voor Dikra. Wat een sprinters!

 

Uitgeput en uitgehongerd hielden we onze picknick in het midden van de Doornpanne.

 

Na een fikse wandeling namen we de tram richting Oostduinkerke, bestemming: Visserijmuseum. Waar we een workshop 'knopen leggen' volgden en het museum zelf verkenden met onze juffen en meesters als gids.

 

Nu maken we ons klaar voor ons avondmaal en kijken we uit naar een zwaarverdiende douche.

 

Proper gewassen kunnen we nadien aan onze spelletjesavond beginnen.

 

En het mag toch wel eens gezegd worden: we zijn enorm fier op die bende van ons!

 

Ze hebben het al fantastisch gedaan: dikke pluim!

 

 

Tot morgen!

 

Klik hier voor de foto's van deze onvergetelijke dag 2!