Zeeklassen dag 1

 

Zeeklassen dag 1

 

 

 

Onder het motto: 'de trein is altijd een beetje reizen', vertrokken we vol goede moed richting Nieuwpoort. Twee treinritten en één tramrit later kwamen we vlot ter plaatse. Uitgehongerd begonnen we aan ons middagmaal dat met veel smaak naar binnen ging.

 

Aangesterkt vertrokken we nadien richting de jachthaven van Nieuwpoort. Vanop de uitkijktoren hadden we een prachtig zicht op de Ijzermonding.

 

Op de terugweg maakten we voor de eerste keer kennis met de Noordzee. Zelfs een zeeleeuw kwam ons welkom heetten in Nieuwpoort.

 

Na wat spel en plezier op het strand, was het tijd om een krachtmeting te doen met onze koffers. We pakten alles uit en maakten kennis met ons verblijf voor de komende vijf dagen.

 

Na een tweede warme maaltijd, schreven we onze kaartjes en brieven naar het thuisfront. Ondertussen was het al donker buiten. Maar dat hield ons niet tegen om nog een avondwandeling te maken.

 

Vanop het staketsel wierpen we een blik op de prachtige sterrenhemel en maakten we een praatje met een plaatselijke nachtvisser.

 

Even later checkten we de temperatuur van het zeewater met onze veel te korte laarzen.

 

Vijf liter later trokken we terug richting Barkentijn. :)

 

Fijn gedoucht zeggen we 'slaapwel en tot morgen'!

 

Voor de foto's van de dag: klik hier!