5A-Blog

Wat was er nu eerst: de kip of het ei?...

Deze week was het de beurt aan onze klas om de kippen op school te verzorgen. Dat vonden we allemaal reuzefijn!!! We gaven ze dagelijks vers water en lekker kippenvoer (en soms zelfs dikke knuffels ;-) ). We gingen ook elke dag op zoek naar eitjes en hadden maar liefst 18 stuks op het einde van de week! Uit de vele receptjes die iedereen bij had, kozen we voor 'gevulde eieren'. Die waren heerlijk! Klik hier maar eens om onze foto's te bewonderen...

Klas: 

Presentaties W.O. tijd

Gedurende enkele weken werkten de kinderen van het vijfde leerjaar aan een presentatie over een bepaalde periode uit de geschiedenis. Er waren 5 groepen: de zwervers in de prehistorie, de eerste nederzettingen, Egypte in de oudheid, de Grieken in de oudheid en het Romeinse Rijk in de oudheid. Ze gaven elkaar daarna 'les' over hun periode a.h.v. een zelfgemaakte dia-voorstelling. Van elke periode werd er ook een maquette gebouwd. De resultaten zijn verbluffend! Ook nieuwsgierig? Klik dan hier voor de foto's...

Groetjes, juf Elke

Klas: 

Aaaaaargh!!! Halloween in 5A

Een dag vol griezels, horror Surprised en... leuke activiteiten!!! De vijfdeklassers ontcijferden met succes een magisch recept voor cupcakes en bakten de allerlekkerste exemplaren. Ze versierden ze op magische wijze en waren terecht apetrots op hun creaties Laughing.

Neem gerust hier een kijkje en geniet mee van al dat moois en lekkers!

Een grie-zellige vakantie gewenst!

Halloween-groetjes,

juf Elke

Klas: 

Schoolreis 5de en 6de leerjaar: Weyneshof

Na onze zware eindtoetsen, was het tijd om het avontuurlijk beest in ons los te laten… Met veel durf en moed, trokken we op vrijdag 24 juni naar het Weyneshof te Rijmenam voor een spannende dag in de bossen.

In de voormiddag hield niemand het droog tijdens het touwenparcours boven de sloot en in de namiddag klommen we hoog in de bomen om op spectaculaire wijze via death-rides veilig op de begane grond te landen. Wat een fantastische dag!

Klik hier voor de foto’s!

Groetjes, de 5de en 6de klassers

Klas: 

Plannen speelplaats 2

Op maandag 20 juni kregen de kinderen van het vijfde leerjaar een uitdagende opdracht... Met een (nep-)budget van €2500 mochten ze een offerte opstellen om speelplaats 2 te vernieuwen. Eerst moesten ze de speelplaats opmeten om er een plattegrond van te maken. Vervolgens zochten ze allerlei spullen voor de speelplaats op, rekening houdend met de weersbestendigheid, de veiligheid, de afmetingen en de prijs. Ze typten een offerte uit en maakten dan ook nog eens een maquette op schaal 1:100. Op woensdag 22 juni presenteerden ze hun project aan meester Luc (en nu hopen ze stiekem dat er sommige ideetjes ook echt zullen uitgevoerd worden Smile).

Alle foto's vind je hier!

 

Dikke einde-schooljaar-zoen,

juf Elke

Klas: 

Een flipperkast voor Vaderdag!

Zondag 12 juni hebben we onze papa's weer in de bloemetjes gezet voor vaderdag! In het vijfde leerjaar gaven we dit jaar geen bloemen, maar een zelfgemaakte flipperkast! De kinderen maakten eerst een ontwerp, timmerden er vervolgens lustig op los en werkten het geheel af met elastiekjes... De resultaten waren geweldig! Kijk hier maar voor de foto's :-)

Klas: 

Pagina's